Τουρκία: Διάσωση 17χρονης πάνω από 248 ώρες μετά τους σεισμούς

Τουρκία: Διάσωση 17χρονης πάνω από 248 ώρες μετά τους σεισμούς

Επισήμως είναι περισσότεροι από 42.000 οι νεκροί πλέον σε Τουρκία και Συρία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάσυρση μιας 17χρονης εν ζωή από τα ερείπια κτιρίου στο Καχραμανμαράς μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση την Πέμπτη, 248 ολόκληρες ώρες μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.00 ανθρώπους βάσει επίσημων απολογισμών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η TRT, τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν την Πέμπτη το μεσημέρι (τοπική ώρα) να ανασύρουν ζωντανή από τα χαλάσματα στην πόλη-επίκεντρο των σεισμών 7,8 και 7,7 βαθμών στις 6 Φεβρουαρίου μια νεαρή κοπέλα που φέρεται να ονομάζεται Αλένα Κουρτς.

Τα πλάνα έδειχναν ένα φορείο με μια γυναίκα δεμένη σε αυτό για να μην πέσει κατά την έξοδο από το τούνελ που έχουν φτιάξει ανθρακωρύχοι για να την προσεγγίσουν, να μπαίνει εσπευσμένα σε ασθενοφόρο που έφευγε με τη σειρήνα του να αντηχεί.

Την ίδια ώρα όμως χάθηκαν οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σε άλλο κτίριο στην ίδια πόλη για τη σωτηρία δύο γυναικών κι ενός βρέφους.

Οι ήχοι από χτύπους καρδιάς και από γρατζουνίσματα σε τοίχο που είχαν εντοπιστεί στο σημείο πλέον έγινε γνωστό ότι ανήκαν σε τρεις γάτες που ήταν παγιδευμένες στα συντρίμμια του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των τουρκικών αρχών, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι νεκροί ανέρχονται σε 36.187, συν τουλάχιστον 5.840 που έχουν αναφερθεί από τη Συρία.

Πηγή: TRT, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή