Qatargate: Υπό κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή

Qatargate: Υπό κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της υπό όρους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παραμείνει η Εύα Καϊλή στη φυλακή για ακόμα 2 μήνες αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για την υπόθεση του Qatargate, μετά την ολοκλήρωση της ακρόασής της.

Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι. 

Υπό κράτηση παραμένει και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ανέφερε ότι ζήτησε την αποφυλάκιση της ευρωβουλευτού υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία. Ο ίδιος σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι».

Ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».


Αμεση εμπλοκή Αρενά και Μορέτι «δείχνει» το ένταλμα για τον Κοτσολίνο

Η έρευνα του Βελγίου για εικαζόμενη διαφθορά και εξαγορά επιρροής από το Κατάρ και το Μαρόκο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διευρυνθεί, σύμφωνα με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξασφάλισε το Politico.

Οι ευρωβουλευτές Μαρία Αρενά και Αλεσάντρα Μορέτι συνδέονται με την έρευνα που διεξάγουν οι βελγικές εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το ένταλμα για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με τις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το ένταλμα εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τον Βέλγο ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Αρενά και η Μορέτι ήταν μέλη μιας ομάδας, μαζί με τον Κοτσολίνο και τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος επίσης συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα. Η τετράδα, σύμφωνα με το ένταλμα, ακολουθούσε τις εντολές του πρώην ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως αρχηγού του δικτύου που δραστηριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει έρθει σε συμβιβασμό με τους Βέλγους εισαγγελείς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή