Ο Τζο Μπάιντεν, στα 80 του, χαίρει άκρας υγείας

Ο Τζο Μπάιντεν, στα 80 του, χαίρει άκρας υγείας

Κρίθηκε «υγιής», «σφριγηλός» και «απόλυτα ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του», έπειτα από πλήρες τσεκάπ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yστερα από πλήρες ιατρικό τσεκάπ, στο οποίο υποβλήθηκε την Πέμπτη, ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν κρίθηκε «υγιής», «σφριγηλός» και «απόλυτα ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του». Επιπλέον, οι γιατροί δεν εντόπισαν υπολείμματα της νόσου COVID-19, από την οποία ο πρόεδρος είχε προσβληθεί πριν από μερικούς μήνες. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μπάιντεν αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο νυν πρόεδρος πρόκειται να ξεκινήσει την καμπάνια του διεκδικώντας την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Στις –συνολικής διάρκειας τριών ωρών– ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποίησε στο στρατιωτικό κέντρο υγείας Γουόλτερ Ριντ, στο προάστιο Μπεθέσντα της Ουάσιγκτον, οι γιατροί διαπίστωσαν επίσης πως ο Τζο Μπάιντεν έχει χάσει σχεδόν τρία κιλά από το 2021 και η αρτηριακή του πίεση έχει αυξηθεί σε 126/78, έναντι 120/70 στην τελευταία μέτρηση. Επιπλέον, ο γιατρός του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’ Κόνορ, που παρακολουθεί τον Μπάιντεν εδώ και πάνω από 10 χρόνια, δήλωσε πως ανακαλύφθηκε μια μικρή δερματική κάκωση στο στήθος του προέδρου, η οποία και στάλθηκε για βιοψία, ως είθισται.

Κατά τα άλλα, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ παρουσιάζει ήπιες παθολογίες τις οποίες αντιμετωπίζει με τρία συνταγογραφημένα φάρμακα, έχει αλλεργίες, φοράει φακούς επαφής, έχει ύψος 1,83 μ., δεν καπνίζει, πίνει σπανιότατα και αθλείται πέντε φορές την εβδομάδα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι χαίρει άκρας υγείας, ωστόσο, ο Μπάιντεν φαίνεται να χάνει τη δημοτικότητά του. Σε δημοσκόπηση στο διάστημα 6-13 Φεβρουαρίου, τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (μεικτών κομματικών προτιμήσεων) θεωρούν ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι υπερβολικά μεγάλος σε ηλικία για να εκλεγεί, ενώ η διεκδικήτρια του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέλεϊ, δήλωσε πρόσφατα με νόημα πως θεωρεί ότι οι πολιτικοί άνω των 70 ετών θα έπρεπε να περνούν από εξετάσεις για τη νοητική τους ικανότητα. Ακόμη και στις τάξεις των Δημοκρατικών, πολλοί πιστεύουν ότι θα δυσκολευτεί να αντεπεξέλθει στο «φυσικό κόστος της προεδρίας». Σε ερώτηση σχετικά με τα παραπάνω, πάντως, ο Μπάιντεν απάντησε προσφάτως: «Δείτε πώς θα το κάνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή