ΟΗΕ για Ισραήλ: Απογοήτευση για τις νέες εποικιστικές δραστηριότητες στη Δυτική Όχθη

ΟΗΕ για Ισραήλ: Απογοήτευση για τις νέες εποικιστικές δραστηριότητες στη Δυτική Όχθη

«Οι συνεχιζόμενες εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών», υπογραμμίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα με μια ανακοίνωσή του τη νομιμοποίηση εννέα ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι οι οικισμοί αποτελούν «εμπόδιο» για την ειρήνη.

«Οι συνεχιζόμενες εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών», υπογραμμίζει το ΣΑ σε αυτή την ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία του, που δεν έχει όμως το δεσμευτικό πεδίο εφαρμογής του ψηφίσματος που εξετάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι το ΣΑ εκφράζει «βαθιά ανησυχία και απογοήτευση» για την ανακοίνωση του Ισραήλ στις 12 Φεβρουαρίου για περαιτέρω κατασκευή και επέκταση οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή