Τουρκία: Νέοι ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Νέοι ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα με τη Συρία

Το επίκεντρό της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντάκιας, στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας, στη Συρία.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμικές δονήσεις 6,4 βαθμών και 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στην Τουρκία το απόγευμα της Δευτέρας. 

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού των 6,4 Ρίχτερ εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ στο Χατάι, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, μιας περιοχής που βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χλμ.

Τουρκία: Νέοι ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα με τη Συρία-1
Εικόνες από τους σεισμόπληκτους οικισμούς στο Χατάι (AP Photo)

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια στην Αντιόχεια και άλλοι ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον σεισμό, σχηματίστηκε σύννεφο σκόνης στα συντρίμμια στην περιοχή του Χατάι ενώ ακούστηκαν και ήχοι ασθενοφόρων. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για κτίρια που κατέρρευσαν.

Οι νέες σεισμικές δονήσεις έρχονται δύο εβδομάδες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Συρία και οδήγησαν σε μια ανείπωτη ανθρωπιστική τραγωδία, με τις δύο χώρες να μετρούν ήδη πάνω από 46.000 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και κτίρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σημερινή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και από τους κατοίκους της Κύπρου, ενώ η γη στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού εξακολουθεί να σείεται λόγω των μετασεισμών που ακολούθησαν. 

Λίγο λεπτά μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, στις 20:07 ώρα Τουρκίας, σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ στην περιοχή Samandag του Χατάι. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 7 χιλιόμετρα, ενώ μετά από αυτή τη σεισμική δόνηση ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερης έντασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή