Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν μάς οδηγεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν μάς οδηγεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ανάρτηση του τέως προέδρου των ΗΠΑ στη σελίδα του στο Truth Social

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την πολιτική του απέναντι στην Ουκρανία, μπορεί να ωθεί την ανθρωπότητα προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ισχυρίστηκε την Τρίτη ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν ακολουθήσετε και κατανοήσετε τα βήματα που κάνει ο Μπάιντεν σχετικά με την Ουκρανία, θα δείτε πως συστηματικά, αλλά ίσως ασυνείδητα, μας ωθεί προς αυτό που σύντομα θα μπορούσε να γίνει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Δεν είναι τρελό;» Ο Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Φλόριντα τη Δευτέρα, είπε ότι εάν επανεκλεγεί στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης, θα καλέσει αμέσως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα κανονίσει συνάντηση για να επιλυθεί η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Τραμπ έχει ήδη αρχίσει επισήμως την εκστρατεία του για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2024 στις ΗΠΑ, αλλά πλέον δεν θεωρείται ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Είναι πάντως πιθανόν, εφόσον οι Ρεπουμπλικάνοι στραφούν τελικά στον Ρον ΝτεΣάντις για την προεδρική εκλογή σε 21 μήνες, ο κ. Τραμπ να επιχειρήσει να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, διασπώντας ουσιαστικά το ρεπουμπλικανικό κόμμα και χαρίζοντας πρακτικά τη νίκη στον Δημοκρατικό υποψήφιο, που είναι αρκετά πιθανό να είναι ο κ. Μπάιντεν.

Πηγή: CNN, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή