Ρωσία: Υποστηρίζουμε την Κίνα ενάντια στη Δύση

Ρωσία: Υποστηρίζουμε την Κίνα ενάντια στη Δύση

Ο Νικολάι Πάτρουσεφ, στενός συνεργάτης του Πούτιν, είπε στον Ουάνγκ Γι ότι η Μόσχα υποστηρίζει τη θέση της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντζιάνγκ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος στον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της Κίνας Ουάνγκ Γι, ότι το Πεκίνο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη ρωσική εξωτερική πολιτική και ότι οι δύο χώρες πρέπει να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στη Δύση, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Νικολάι Πάτρουσεφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε επίσης στον Ουάνγκ ότι η Μόσχα υποστηρίζει τη θέση της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με δήλωση που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

ΝΑΤΟ: Ανησυχία ότι η Κίνα θα εξοπλίσει τη Ρωσία

«Η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ λίγη ώρα με την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε μάλιστα τη λύπη του για την απόφαση του Πούτιν να διακόψει την συμμετοχή της Ρωσίας στην συνθήκη New START για τον έλεγχο των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων και κάλεσε την Μόσχα να την αναθεωρήσει.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο παροχής στρατιωτικής υποστήριξης της Κίνας προς την Ρωσία για την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι ο κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι τον διαβεβαίωσε ότι η Κίνα δεν παρέχει όπλα στην Ρωσία και ότι δεν σχεδιάζει να το κάνει.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή, αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Κίνα έχει κάνει ό,τι δηλώνει ότι δεν έχει κάνει», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή