ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε 200 άτομα και οντότητες της Ρωσίας έναν χρόνο μετά την εισβολή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε 200 άτομα και οντότητες της Ρωσίας έναν χρόνο μετά την εισβολή

Η νέα αυτή δέσμη αποτελεί μέρος ενός «επετειακού» πακέτου μέτρων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να επιβάλει νέες κυρώσεις σε περίπου 200 άτομα και οντότητες από τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, αναφέρει στη Wall Street Journal πηγή με γνώση του θέματος.

Η νέα αυτή δέσμη αποτελεί μέρος ενός «επετειακού» πακέτου μέτρων της αμερικανικής κυβέρνησης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 460 εκατ. δολαρίων.

Οι νέες κυρώσεις έρχονται καθώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αναζητούν νέους τρόπους ώστε να αποκλείσουν τη Μόσχα από το να έχει πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας αγαθά που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ρωσική Άμυνα και Τεχνολογία.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο νέο πακέτο κυρώσεων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πολωνία, την οποία μάλιστα επαίνεσε για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν επανάλαβε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους. «Κάθε μέλος του ΝΑΤΟ το γνωρίζει. Και η Ρωσία το γνωρίζει επίσης: μια επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων», είπε αναφερόμενος στο Άρθρο 5 από το βήμα της ομιλίας του στη Βαρσοβία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να φιλοξενήσουν την επόμενη νατοϊκή Σύνοδο Κορυφής του 2024, ενώ την επόμενη χρονιά συμπληρώνονται 75 έτη από τη σύσταση της νατοϊκής Συμμαχίας.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή