Πούτιν: Εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο

Πούτιν: Εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο

Ομιλία του Ρώσου ηγεμόνα με την ευκαιρία εθνικής εορτής την Πέμπτη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσήλωσή του στην ενίσχυση του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου αναμένεται να υπογραμμίσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη, μετά και την ανακοίνωση απόσυρσης της Ρωσίας από τη συνθήκη μη χρήση πυρηνικών.

Στο μήνυμα που πρόκειται να απευθύνει ο Ρώσος ηγεμόνας με την ευκαιρία της Ημέρας των Υπερασπιστών της Πατρίδας, που είναι αργία στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναμένεται να δεσμευτεί για συνεχή προσοχή του Κρεμλίνου για την αύξηση των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας.

Σε κείμενο της δήλωσής του που διανεμήθηκε εκ των προτέρων από το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν λέει συγκεκριμένα ότι «όπως και πριν, θα δώσουμε αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας», αναφερόμενος στους πυρηνικούς πυραύλους που βασίζονται σε ξηρά, θάλασσα και στον αέρα.

Ο κ. Πούτιν δηλώνει ότι φέτος για πρώτη φορά θα αναπτυχθούν οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat – όπλο ικανό να μεταφέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

«Θα συνεχίσουμε τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών συστημάτων Kinzhal που βασίζονται στον αέρα και θα ξεκινήσουμε τις μαζικές προμήθειες υπερηχητικών πυραύλων Zircon με βάση τη θάλασσα», θα αναφέρει ο κ. Πούτιν στην ομιλία του.

Το υπερπατριωτικό μήνυμα του Ρώσου ηγεμόνα θα μεταδοθεί μία ημέρα πριν την πρώτη επέτειο της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που η Μόσχα εξακολουθεί να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις με την Κίνα στη Νότια Αφρική την Παρασκευή και έστειλε μια φρεγάτα εξοπλισμένη με τους υπερηχητικούς πυραύλους.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή