ΗΠΑ: Η «selfie» Αμερικανού πιλότου με το κινεζικό μπαλόνι

ΗΠΑ: Η «selfie» Αμερικανού πιλότου με το κινεζικό μπαλόνι

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας φωτογραφία που απεικονίζει έναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να κοιτά από το αεροσκάφος του το κινεζικό μπαλόνι, το οποίο καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας φωτογραφία που απεικονίζει έναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να κοιτά από το αεροσκάφος του το κινεζικό μπαλόνι, το οποίο καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

Στη φωτογραφία, η οποία ελήφθη από το πιλοτήριο του αεροσκάφους στις 3 Φεβρουαρίου -μία ημέρα πριν την κατάρριψη- φαίνεται το μπαλόνι, κάτω από το οποίο διακρίνονται ορισμένα πάνελ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε διάστημα εννέα ημερών, από τις 4 ως τις 12 Φεβρουαρίου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα, τρία εξ αυτών πάνω από τις ΗΠΑ και ένα πάνω από τον Καναδά.

Η υπόθεση που έλαβε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα μεταξύ των τεσσάρων ήταν εκείνη της κατάρριψης, στις 4 Φεβρουαρίου, ενός κινεζικού μπαλονιού πάνω από τον Ατλαντικό στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας.

Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ένα μετεωρολογικό μπαλόνι το οποίο είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ κατά λάθος.

Η αμερικανική πλευρά, στον αντίποδα, καταγγέλλει ότι το μπαλόνι εκείνο ήταν κατασκοπευτικό και ότι, ως εκ τούτου, αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και για αυτό καταρρίφθηκε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή