Ρωσία: Τώρα ο Πριγκόζιν λέει ότι ξανάρχισε η ροή πολεμοφοδίων στη Wagner

Ρωσία: Τώρα ο Πριγκόζιν λέει ότι ξανάρχισε η ροή πολεμοφοδίων στη Wagner

Η πυροσβεστική παρέμβαση του Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να έχει αποτελέσματα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν για ομόνοια και συνεργασία μεταξύ των ρωσικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων φαίνεται να πιάνει τόπο, με τον ιδρυτή της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να λέει ότι τώρα άρχισαν να φτάνουν πολεμοφόδια στην εταιρεία μισθοφόρων του.

«Σήμερα στις 6 το πρωί, ανακοινώθηκε ότι η αποστολή πυρομαχικών ξεκίνησε», είπε ο Πριγκόζιν σε δήλωση στο Telegram την Πέμπτη.

«Πιθανότατα, η μπάλα κυλάει τώρα. Μέχρι στιγμής, όλα είναι στα χαρτιά, αλλά, όπως μας είπαν, τα βασικά έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί».

Τις τελευταίες ημέρες, μια μακροχρόνια διαμάχη με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας κλιμακώθηκε δραματικά, με τον Πριγκόζιν να ισχυρίζεται ότι οι αξιωματούχοι αρνούνταν τα πυρομαχικά στη Wagner από προσωπική εχθρότητα μαζί του.

Την Τρίτη, κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ για «έσχατη προδοσία», υποστηρίζοντας ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από τις ελλείψεις.

Σε φωνητικό μήνυμα την Τρίτη, ένας θυμωμένος Πριγκόζιν είπε: «Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός Αμυνας δίνουν εντολές δεξιά και αριστερά όχι απλώς να μην δοθούν πυρομαχικά στη Wagner, αλλά και να μην το βοηθήσουν στις αεροπορικές μεταφορές».

Στο μήνυμά του την Πέμπτη, ο Πριγκόζιν έγραψε: «Πολλές ευχαριστίες σε εκείνους που ενήργησαν με διάφορους τρόπους – σε εκείνους τους απλούς πολίτες που έκαναν ό,τι μπορούσαν, και σε εκείνους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε υψηλά αξιώματα, που άσκησαν πίεση και πήραν αποφάσεις… άρχισαν να μας δίνουν πυρομαχικά. Ευχαριστώ από τα παλικάρια».

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση του έθνους την Τρίτη, ο πρόεδρος Πούτιν ζήτησε να τερματιστούν οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί από τη ρωσική πλευρά.

«Πρέπει να απαλλαγούμε από – θέλω να το τονίσω αυτό – οποιεσδήποτε αντιφάσεις, τυπικότητες, μνησικακίες, παρεξηγήσεις και άλλες ανοησίες μεταξύ τμημάτων», είπε ο κ. Πούτιν στην πολιτική και στρατιωτική ελίτ.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή