Βρετανός ΥΠΕΞ: 800 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται κάθε μέρα για τον «εγωισμό» του Πούτιν

Βρετανός ΥΠΕΞ: 800 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται κάθε μέρα για τον «εγωισμό» του Πούτιν

Ο Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε ότι η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο, μιλώντας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θυσιάζει τους δικούς του στρατιώτες για ιδιοτελείς λόγους.

«Η αρπαγή εδαφών στην ανατολική και νότια Ουκρανία δείχνουν ότι η καρδιά του είναι στραμμένη στην αυτοκρατορική επέκταση – αλλά 800 Ρώσοι στρατιώτες πεθαίνουν κάθε μέρα για τις απελπιστικές του φιλοδοξίες», τόνισε σήμερα ο Κλέβερλι κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Πληρώνουν τον εγωισμό του με τη ζωή τους», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο. «Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ χρονικά περιορισμένη». Ούτε η «υπεράσπιση του Χάρτη του ΟΗΕ» από τη Βρετανία θα είναι «χωρίς χρονικό όριο», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή