Τουρκία: «Κυβέρνηση, παραιτήσου», το σύνθημα που ακούγεται από τις κερκίδες των γηπέδων

Τουρκία: «Κυβέρνηση, παραιτήσου», το σύνθημα που ακούγεται από τις κερκίδες των γηπέδων

Αντικυβερνητικά συνθήματα από χιλιάδες οπαδούς στα γήπεδα της Μπεσίκτας και της Φενερμπαχτσέ.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας κάλεσαν, με συνθήματά τους, την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί, τρεις εβδομάδες έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας – που είναι γνωστό ότι είναι σε γενικές γραμμές πολιτικά πιο κοντά στην κεμαλική αντιπολίτευση και όχι στο AKP του Ερντογάν – πέταξαν, επίσης, λούτρινα ζωάκια στον αγωνιστικό χώρο για να τιμήσουν τα παιδιά/θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναξαν το σύνθημα: «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε» κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κόνιασπορ.

Μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών, η τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει πια συμπληρώσει 20 χρόνια στην εξουσία, βρέθηκε στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων.

Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν σε λίγους μήνες, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένη από την οικονομική κρίση, έχει πια δεχθεί άλλο ένα νέο πλήγμα.

Προσπαθώντας να φιμώσει επικριτές, η Άγκυρα απέκλεισε προσωρινά την πρόσβαση στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (RTUK) επέβαλε, επίσης, κυρώσεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

«Καθώς η χώρα μας παλεύει ενάντια στη μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα, το να φωνάζουμε συνθήματα παραίτησης κατά τη διάρκεια του αγώνα Φενερμπαχτσέ – Κόνιασπορ είναι ανεύθυνο και παράλογο», σημείωσε από την πλευρά του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και εταίρος του Ερντογάν και του κυβερνώντος AKP.

Ο Μπαχτσελί κάλεσε μάλιστα τους συλλόγους να λάβουν «επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα» ώστε οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή