ΝΑΤΟ – Τουρκία: Οι συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου

ΝΑΤΟ – Τουρκία: Οι συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα συζητηθεί η εφαρμογή που μνημονίου που έχουν υπογράψει οι χώρες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία όσον αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου, ύστερα από την καθυστέρηση του Ιανουαρίου μετά τις διαδηλώσεις στις οποίες πυρπολήθηκε το Κοράνι.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα συζητηθεί η εφαρμογή που μνημονίου που έχουν υπογράψει οι χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ των τριών χωρών είχαν διακοπεί από τον Ιανουάριο με απόφαση της Άγκυρας.

Φινλανδία: Προχωρούμε «χέρι – χέρι» με τη Σουηδία

Υπενθυμίζεται ότι ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο δήλωσε την Τετάρτη ότι η Φινλανδία και η Σουηδία προχωρούν «χέρι-χέρι» προς την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, αλλά η απόφαση για την επικύρωση των αιτημάτων τους εναπόκειται στην Τουρκία.

Ο ίδιος επισήμανε πάντως ότι η Φινλανδία θα προχωρήσει στην ένταξή της στη Συμμαχία μόλις εγκριθεί, ακόμη και αν η αίτηση της Σουηδίας καθυστερήσει.

Ο Φινλανδός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι θα υπογράψει νομοσχέδιο για την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ όταν αυτό εγκριθεί από τη φινλανδική Βουλή, με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή