Συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας για Βόρεια Ιρλανδία: Ενστάσεις από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα

Συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας για Βόρεια Ιρλανδία: Ενστάσεις από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα

«Το DUP θα μελετήσει τις λεπτομέρειες... Όπου είναι αναγκαίο, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να επιδιώξουμε περαιτέρω διευκρινίσεις, εκ νέου επεξεργασία ή αλλαγές», λέει η ηγεσία του κόμματος.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέφρι Ντόναλντσον, ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), δήλωσε ότι το κόμμα του μελετά τα νομικά κείμενα που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα με τις προτεινόμενες νέες εμπορικές ρυθμίσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «σημαντικοί τομείς ανησυχίας» εξακολουθούν να υφίστανται μετά την ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Το DUP θα μελετήσει τις λεπτομέρειες όσων δημοσιεύτηκαν σήμερα… Όπου είναι αναγκαίο, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση προκειμένου να επιδιώξουμε περαιτέρω διευκρινίσεις, εκ νέου επεξεργασία ή αλλαγές», είπε ο Τζέφρι Ντόναλντσον σε ανακοίνωσή του.

«Σαφώς έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε πολλά ζητήματα, την ίδια στιγμή πρέπει να αναγνωριστεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί τομείς ανησυχίας», ανέφερε.

Το DUP μποϊκοτάρει την περιφερειακή συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας τον τελευταίο χρόνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ελέγχους μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας στην μετά το Brexit εποχή και ο Ντόναλντσον δήλωσε σήμερα ότι αυτή η «θέση αρχής» δικαιώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή