Τουρκία: Επιβεβαίωση Ερντογάν για εκλογές στις 14 Μαΐου

Τουρκία: Επιβεβαίωση Ερντογάν για εκλογές στις 14 Μαΐου

Για πρώτη φορά επαναλαμβάνεται μετά τους σεισμούς η αρχικώς εξαγγελθείσα ημερομηνία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, λίγο περισσότερο από τρεις μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που σκότωσαν περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία.

«Αυτό το έθνος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο στις 14 Μαΐου αν θέλει ο Θεός», είπε ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του σε βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος AKP στο κοινοβούλιο, αναφερόμενος στην ημερομηνία κατά την οποία προηγουμένως είπε ότι θα διεξαχθούν εκλογές.

Ηταν η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την ημερομηνία των διπλών εκλογών μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για την τουρκική κυβέρνηση και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στους σεισμούς. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στη σεισμόπληκτη πόλη του Αντίγιαμαν έσπευσε να ζητήσει και συγγνώμη, προ της λαϊκής κατακραυγής.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων, των κακών μετεωρολογικών συνθηκών και των δυσκολιών λόγω της καταστροφής των υποδομών, δεν μπορέσαμε να εργαστούμε όπως θα θέλαμε στο Αντίγιαμαν τις πρώτες ημέρες. Και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη», είπε.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή