Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία δεν πρέπει να αποκρύπτει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία δεν πρέπει να αποκρύπτει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

«Οι κακοποιήσεις δεν πρέπει να κρύβονται ούτε μέσα στην οικογένεια. Η Εκκλησία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυσή τους και την αποκάλυψή τους στην κοινωνία και στις οικογένειες», σημείωσε ο ποντίφικας.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πάπας Φραγκίσκος.

«Η Εκκλησία δεν πρέπει να προσπαθεί να αποκρύπτει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, οποιουδήποτε είδους και αν πρόκειται», τόνισε ο ποντίφικας.

«Για τις κακοποιήσεις αυτές από μέλη της Εκκλησίας, δεν αρκεί να ζητά κανείς συγγνώμη. Είναι αναγκαίο, αλλά όχι αρκετό. Τα θύματα πρέπει να είναι το κύριο σημείο αναφοράς κάθε προσπάθειας, διότι ο πόνος και τα ψυχολογικά τραύματα μπορούν να αρχίσουν να θεραπεύονται, αν βρουν απαντήσεις: συγκεκριμένες πράξεις προς αντιμετώπιση όσων τρομερών εμπειριών έχουν ζήσει και για να μην επαναληφθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος.

«Οι κακοποιήσεις δεν πρέπει να κρύβονται ούτε μέσα στην οικογένεια. Η Εκκλησία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυσή τους και την αποκάλυψή τους στην κοινωνία και στις οικογένειες. Και η Εκκλησία πρέπει να προσφέρει χώρους για να ακουσθεί η φωνή των θυμάτων, αλλά και για την ψυχολογική τους υποστήριξη και προστασία», κατέληξε ο πάπας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή