Τουρκία: Η αντιπολίτευση ανακοινώνει τη Δευτέρα τον αντίπαλο του Ερντογάν για την προεδρία

Τουρκία: Η αντιπολίτευση ανακοινώνει τη Δευτέρα τον αντίπαλο του Ερντογάν για την προεδρία

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε σε δημοσιογράφους πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, 6 Μαρτίου.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαβουλεύσεις της συμμαχίας των έξι κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης για την επιλογή του υποψηφίου κοινής αποδοχής που θα αναμετρηθεί με τον Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τέλος στα σενάρια αναβολής των εκλογών λόγω των σεισμών που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία, επιβεβαιώνοντας ότι οι προεδρικές και βουλευτικές κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου.

Περίπου έξι ώρες διήρκησε η σημερινή σύσκεψη που διοργάνωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, 6 Μαρτίου.

Μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές ξεχωρίζουν τα ονόματα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και του δημάρχου Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς. Όλοι τους προέρχονται από το CHP.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή