Υπό έρευνα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ για την τουαλέτα με την επιγραφή «Φορολογήστε τους Πλούσιους»

Υπό έρευνα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ για την τουαλέτα με την επιγραφή «Φορολογήστε τους Πλούσιους»

Η βουλεύτρια, γνωστή με τα αρχικά του ονόματός της AOC, αρνείται πως έκανε κάτι επιλήψιμο.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων διεύρυνε την έρευνά της μετά τις καταγγελίες πως η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ είναι πιθανό να παραβίασε τους κανόνες του Κογκρέσου

Σύμφωνα με την έκθεση ανεξάρτητου παρατηρητηρίου, «υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να πιστεύουν πως αποδέχτηκε ανεπίτρεπτα δώρα» σχετιζόμενα με μια εκδήλωση μόδας. 

Η έρευνα επικεντρώνεται στην καταβολή χρημάτων για τη δημιουργία που είχε ενοικιάσει ώστε να παρευρεθεί στο υψηλού κύρους Met Gala, το 2021.

Τότε, η Κορτέζ είχε δημιουργήσει αίσθηση με την πολιτική δήλωση που είχε κάνει με το επίσημο ένδυμά της, καθώς στο λευκό φόρεμα υπήρχε η κόκκινη επιγραφή «Φορολογήστε τους Πλούσιους»

Το Γραφείο Δεοντολογίας Κογκρέσου (Office of Congressional Ethics – OCE) εξέδωσε δελτίο χθες, Πέμπτη όπου γνωστοποιεί πως στην πολιτικό του Δημοκρατικού Κόμματος χορηγήθηκε το φόρεμα, η τσάντα, οι γόβες, κοσμήματα, καθώς και το χτένισμα, το μέικαπ, υπηρεσίες μεταφοράς και η χρήση ενός δωματίου ξενοδοχείου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης. 

«Παρότι η Οκάσιο-Κορτέζ φαίνεται να έχει πληρώσει τώρα το ποσό για τη ενοικιασμένη δημιουργία που φορούσε στο Met Gala και όλα τα αγαθά και της υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε εκείνη και τον σύντροφό της, οι πληρωμές των αγαθών και υπηρεσιών δεν είχαν πραγματοποιηθεί προτού επικοινωνήσει το OCE μαζί της» αναφέρει το δελτίο που δημοσιεύτηκε χθες.

«Αν αποδέχτηκε ανεπίτρεπτα δώρα, τότε ίσως έχει παραβιάσει τους κανόνες της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα πρότυπα δεοντολογίας και το ομοσπονδιακό δίκαιο» αναφέρει το OCE. 

Από τη μεριά της, η βουλεύτρια, γνωστή με τα αρχικά του ονόματός της AOC, που έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εκλέγεται στο αμερικανικό Κογκρέσο, αρνείται πως έκανε κάτι επιλήψιμο. 

«Καίτοι λυπηρό, το θέμα αυτό οπωσδήποτε δεν φτάνει στο επίπεδο της παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής ή του ομοσπονδιακού νόμου» τόνισε ο δικηγόρος της, Ντέιβιντ Μιτράνι. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή