Πακιστάν: Νέα επίθεση αυτοκτονίας, τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί νεκροί

Πακιστάν: Νέα επίθεση αυτοκτονίας, τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί νεκροί

Οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, έγινε γνωστό από την αστυνομία της ασιατικής χώρας.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας οδηγούσε μοτοσικλέτα και έπεσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου», δήλωσε ο Αμπντούλ Χάι Αμίρ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ντάνταρ στην περιοχή Κάτσι, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Βαλουχιστάν.

Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οκτώ τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στο Πακιστάν. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Το Βαλουχιστάν είναι μια μεγάλη, φτωχή και αραιοκατοικημένη επαρχία του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν. Η επαρχία είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες και μέταλλα, αλλά οι κάτοικοί της –σχεδόν 12 εκατ. άνθρωποι– διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν τους έχει περιθωριοποιήσει και κλέβει τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Εδώ και χρόνια είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Στην περιοχή η αστυνομία γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από τοπικές ομάδες ανταρτών ή τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή