Χιλιάδες Ρώσοι αιτούντες άσυλο στα νότια σύνορα των ΗΠΑ

Χιλιάδες Ρώσοι αιτούντες άσυλο στα νότια σύνορα των ΗΠΑ

Έως και 5.000 Ρώσοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με την προσδοκία να περάσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως και 5.000 Ρώσοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με την προσδοκία να περάσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Border Report. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οικονομικά ευκατάστατοι και έφυγαν από τη Ρωσία για να γλιτώσουν από την επιστράτευση του Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνει ο ιστοχώρος Gzero.

«Ρώσοι μετανάστες ταξιδεύουν μέσω Μεξικού για να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ», σημειώνει, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η Wall Street Journal, ενώ παράλληλα χιλιάδες είναι και οι Ρώσοι που έχουν κάνει αιτήσεις το τελευταίο 12μηνο για να λάβουν άδειες παραμονής σε χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Αργεντινή.

«Έγκυες Ρωσίδες συρρέουν στην Αργεντινή […] μια χώρα που χορηγεί υπηκοότητα στα παιδιά που γεννιούνται στο έδαφός της επιτρέποντας στους γονείς του μωρού να υποβάλουν και εκείνοι αίτηση (σ.σ. για υπηκοότητα). Για τους Ρώσους, ένα διαβατήριο Αργεντινής είναι κάτι σαν “χρυσό εισιτήριο” καθώς τους παρέχει πρόσβαση χωρίς βίζα σε περισσότερες από 170 χώρες», σημειώνει σε δικό της άρθρο η Washington Post.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή