Βερολίνο για Nord Stream: «Ας μην εκτοξεύουμε βιαστικές κατηγορίες» – Υποψίες σκευωρίας στα περί σαμποτάζ από φιλοουκρανούς

Βερολίνο για Nord Stream: «Ας μην εκτοξεύουμε βιαστικές κατηγορίες» – Υποψίες σκευωρίας στα περί σαμποτάζ από φιλοουκρανούς

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας προειδοποιεί ενάντια στην εξαγωγή βιαστικών συμπερασμάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση κατά μιας βιαστικής διατύπωσης κατηγοριών σε βάρος φιλοουκρανικής ομάδας, σε σχέση με τις περυσινές επιθέσεις στους αγωγούς αερίου Nord Stream απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους την Τετάρτη, κατόπιν αναφορών σε ΜΜΕ πληροφοριών από έρευνες Αμερικανούς αξιωματούχων.

«Είναι εξίσου πιθανό να πρόκειται για μια κατασκευασμένη επιχείρηση σκηνοθετημένη ώστε να κατηγορηθεί η Ουκρανία, μια πιθανότητα στην οποία επίσης αναφέρονται τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο κ. Πιστόριους σε συνέντευξή του στο δημόσιο δίκτυο Deutschlandfunk.

Βερολίνο για Nord Stream: «Ας μην εκτοξεύουμε βιαστικές κατηγορίες» – Υποψίες σκευωρίας στα περί σαμποτάζ από φιλοουκρανούς-1

«Οι πιθανότητες για το ένα ή το άλλο είναι εξίσου υψηλές», πρόσθεσε. Ο κ. Πιστόριους έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Στοκχόλμη, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times την Τρίτη, πληροφορίες που έχουν αξιολογηθεί από Αμερικανούς αξιωματούχους δείχνουν πως μια φιλοουκρανική ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream το 2022.

Ωστόσο δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή κορυφαίοι συνεργάτες του εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ούτε αν οι δράστες ενεργούσαν κατ’ εντολή Ουκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων, προσθέτει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή