Ετοιμάζεται τετραμερής σύνοδος υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας

Ετοιμάζεται τετραμερής σύνοδος υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσκαλεί και τον Ιρανό ΥΠΕΞ στη συνάντηση για το μέλλον της Συρίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεχνικές συνομιλίες σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα, όπου θα συζητηθεί η διοργάνωση συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που πρόκρινε και τη συμμετοχή του Ιράν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε τριμερή μορφή», κάνοντας λόγο για τη συνεργασία μεταξύ εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων των Τουρκίας, Συρίας και Ρωσίας.

«Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συναντήσεις. Εμείς, η Τουρκία, είπαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Είπαμε επίσης στους Ρώσους ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τη συμμετοχή του Ιράν. Οι εργασίες για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών συνεχίζονται. Θα διεξαχθεί σε τετραμερή μορφή», ανέφερε.

«Η Ρωσία προσφέρθηκε να διοργανώσει τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο αυτής της εργασίας. Για αυτό ο αναπληρωτής υπουργός μας θα παραστεί στη συνάντηση στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή