Ο Κάρλσον δήλωσε ότι «μισεί» τον Τραμπ

Ο Κάρλσον δήλωσε ότι «μισεί» τον Τραμπ

«Τον μισώ με πάθος», φέρεται να είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ ο δημοφιλής σχολιαστής του συντηρητικού δικτύου FoxNews Τάκερ Κάρλσον σε συνεργάτη του, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων σε πολύκροτη δίκη στην Ουάσιγκτον την Τρίτη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Τον μισώ με πάθος», φέρεται να είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ ο δημοφιλής σχολιαστής του συντηρητικού δικτύου FoxNews Τάκερ Κάρλσον σε συνεργάτη του, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων σε πολύκροτη δίκη στην Ουάσιγκτον την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Κάρλσον προκαλούσε την οργή μερίδας Ρεπουμπλικανών με την προβολή εικόνων από κάμερες ασφαλείας του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια της εισβολής οπαδών του Τραμπ. Σχολιάζοντας τις εικόνες, ο Κάρλσον τις χαρακτήρισε «ειρηνικό χάος». Την προβολή των εικόνων καταδίκασε το Δημοκρατικό Κόμμα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, η οικογένεια αστυνομικού που έπεσε νεκρός από ανακοπή μία ημέρα μετά τις ταραχές και Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές.Από το βήμα της εκπομπής του, ο Κάρλσον υποστήριξε ότι οι Δημοκρατικοί «επέδειξαν υστερία, υπερβολή, διόγκωσαν τρελά το περιστατικό και εξέφρασαν ψεύτικη οργή. Δεν ήταν αληθινή οργή, αλλά φόβος, πανικός». Ο παρουσιαστής έστρεψε επίσης τα πυρά του κατά της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, λέγοντας ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αποδεικνύει ότι η αποτυχία των μέτρων ασφαλείας προέκυψε από δικό της σφάλμα.

Ο Κάρλσον αποφάσισε τη Δευτέρα να εντάξει στις εκπομπές του υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης του Καπιτωλίου, που του παραχώρησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι.

Προέβαλε ωστόσο πλάνα από την εισβολή στο Καπιτώλιο ως «ειρηνικό χάος», εξοργίζοντας ακόμη και Ρεπουμπλικανούς.

Καταθέσεις μαρτύρων σε αστική δίκη εταιρείας ηλεκτρονικών καλπών, η οποία υποστηρίζει ότι δυσφημίσθηκε από το δίκτυο Fox, αποκάλυψαν σωρεία μηνυμάτων μεταξύ του Κάρλσον και στελεχών του Fox με θέμα τον Τραμπ και τις ενέργειές του στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στις 4 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν, ο Κάρλσον γράφει σε μήνυμα: «Απέχουμε δύο μέρες από τη στιγμή που θα μπορώ να αγνοώ τον Τραμπ. Δεν κρατιέμαι. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταστρέφει. Είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής της καταστροφής. Θα μπορούσε εύκολα να μας καταστρέψει αν δεν παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή