Ισχυρή σεισμική δόνηση στην κεντρική Ιταλία

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην κεντρική Ιταλία

Οι κάτοικοι της περιοχής Ουμπέρτιντε βγήκαν στο δρόμο για προληπτικούς λόγους, αλλά από τους μέχρι τώρα ελέγχους της Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν εξακριβωθεί ζημιές σε κτήρια ή τραυματισμοί

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 27χλμ βορειοδυτικά της Περούτζια, ανέφερε το EMSC.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 5 Ρίχτερ, οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για έναν σεισμό 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη Ουμπερτίντε, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Περούτζα. 

Οι κάτοικοι της περιοχής Ουμπέρτιντε βγήκαν στο δρόμο για προληπτικούς λόγους, αλλά από τους μέχρι τώρα ελέγχους της Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν εξακριβωθεί ζημιές σε κτήρια ή τραυματισμοί κατοίκων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις περιοχές της Τοσκάνης και των Μάρκε, πάντα στην κεντρική Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή