Γερμανία: Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη στην εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά

Γερμανία: Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη στην εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά

Ο δράστης της επίθεσης δεν ήταν γνωστός στις αρχές και θεωρείται ότι ήταν και ο ίδιος μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά θεωρείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης με πυροβολισμούς σε εκκλησία της κοινότητας στην περιοχή Άλστερντορφ του Αμβούργου, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, πρόκειται για άνδρα μεταξύ 30 και 40 ετών ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές. Η αστυνομία του Αμβούργου δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Πριν από λίγο, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται ανάμεσα στους συνολικά οκτώ νεκρούς της τραγωδίας. Όπως είχε γράψει νωρίτερα ο γερμανικός Τύπος, ένας από τους νεκρούς βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης μπήκε σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ.

Σε tweets της, η αστυνομία του Αμβούργου ζήτησε από τους πολίτες να μη μοριάζονται αβάσιμες υποθέσεις και φήμες για το περιστατικό, όπως επίσης και να αποφύγουν τα προσβλητικά και ρατσιστικά μηνύματα.

Mήνυμα Σολτς για την τραγωδία

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι οι σκέψεις του είναι σήμερα με τα θύματα της «βάναυσης, βίαιης πράξης».

Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter, δηλώνοντας «συγκλονισμένη από την τρομερή πράξη βίας που διαπράχθηκε εναντίον κοινότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο».

Τέλος, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά της Γερμανίας, εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της.

«Η θρησκευτική κοινότητα είναι βαθιά θλιμμένη για το τρομερό φονικό που διαπράχθηκε εναντίον των μελών της σε μια Αίθουσα του Βασιλείου στο Αμβούργο έπειτα από θρησκευτική τελετή. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά», σημειώνεται.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή