Γερμανία: Ένα αγέννητο μωρό μεταξύ των θυμάτων στην εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Γερμανία: Ένα αγέννητο μωρό μεταξύ των θυμάτων στην εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Ο ένοπλος, ένας 35χρονος Γερμανός πολίτης, σκότωσε επτά ανθρώπους προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και δώσει τέλος στη ζωή του.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα αγέννητο μωρό είναι μεταξύ των θυμάτων από επίθεση με πυροβολισμούς σε εκκλησιαστικό κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφτου του Αμβούργου.

Το βράδυ της Πέμπτης, ένας 35χρονος Γερμανός σκότωσε επτά ανθρώπους προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και δώσει τέλος στη ζωή του, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου, Άντι Γκρότε, σε επίσημη ενημέρωση την Παρασκευή.

Όπως σημείωσε η γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τον θάνατο περισσότερων ανθρώπων.

Ο 35χρονος δράστης, ήταν πρώην μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, και έδρασε μόνος του. Ο ίδιος είχε άδεια κατοχής όπλου από τον Δεκέμβριοενώ είχε λευκό ποινικό μητρώο. Ωστόσο είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία- άγνωστο πότε- προκειμένου να κάνει μία καταγγελία για απάτη. Τα κίνητρα του σύμφωνα με τον Υπουργό εσωτερικών παραμένουν άγνωστα. 

Σύμφωνα με τη Telegraph, ο δράστης ονομάζεται Φίλιπ Φαζ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο κ. Φαζ περιγράφει τον εαυτό του ως σύμβουλο επιχειρήσεων που μεγάλωσε σε ένα αυστηρά θρησκευτικό νοικοκυριό στις γερμανικές Άλπεις.

Γερμανία: Ένα αγέννητο μωρό μεταξύ των θυμάτων στην εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά-1

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Holger Vehren, δήλωσε ότι πιθανώς ο δράστης έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια. Σε έρευνα στο διαμέρισμά του βρέθηκαν 15 γεμιστήρες αυτόματου όπλου.

Mήνυμα Σολτς για την τραγωδία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι οι σκέψεις του είναι σήμερα με τα θύματα της «βάναυσης, βίαιης πράξης».

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter, δηλώνοντας «συγκλονισμένη από την τρομερή πράξη βίας που διαπράχθηκε εναντίον κοινότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο».

 

Τέλος, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά της Γερμανίας, εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της.

«Η θρησκευτική κοινότητα είναι βαθιά θλιμμένη για το τρομερό φονικό που διαπράχθηκε εναντίον των μελών της σε μια Αίθουσα του Βασιλείου στο Αμβούργο έπειτα από θρησκευτική τελετή. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά», σημειώνεται.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή