ΗΠΑ: 81χρονος επέζησε έξι ημέρες εγκλωβισμένος στο χιόνι τρώγοντας μπισκότα

ΗΠΑ: 81χρονος επέζησε έξι ημέρες εγκλωβισμένος στο χιόνι τρώγοντας μπισκότα

Ο 81χρονος έβαλε σε εφαρμογή όσα είχε μάθει από τα επεισόδια του ριάλιτι Survivor που παρακολουθούσε με τη σύζυγό του Σάρον και τον εγγονό τους

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 81χρονος Τζέρι Τζουρέτ έφυγε από το εξοχικό του στο Μπιγκ Πάιν της Καλιφόρνια για να επιστρέψει στη σύζυγό του στη Νεβάδα, σε ένα ταξίδι διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Έπειτα από έξι ημέρες αγνοούμενος, ο εγγονός του, Κρίστιαν, είχε χάσει κάθε ελπίδα πως ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε, ήταν ζωντανός. 

Κι όμως, ο πρώην υπάλληλος της NASA βρέθηκε και διασώθηκε, έχοντας καταφέρει να επιζήσει -αν και ήταν εγκλωβισμένος στο χιόνι- με λίγα μπισκότα και δύο κρουασάν

«Το όλο πράγμα είναι θαύμα. Είναι δύσκολο για εμάς να σκεφτούμε πως ένας άνδρας που έχει κάνει τόσα στη ζωή του, έχει δημιουργήσει ένα μύθο, θα παγιδευόταν στο αυτοκίνητό του και θα πέθαινε από υποθερμία» λέει στο BBC ο εγγονός του. 

Ο 81χρονος έπεσε στην χιονοθύελλα που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Καλιφόρνια αυτές τις μέρες, με το αυτοκίνητό του να παγιδεύεται στο χιόνι, ύψους σχεδόν ενός μέτρου.

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, στις 24 Φεβρουαρίου και μετά από ένα μισάωρο οδήγησης, ο Τζέρι μπερδεύτηκε και κατέληξε σε έναν επαρχιακό δρόμο όπου το SUV του κόλλησε στο χιόνι. 

Αντί να πανικοβληθεί, ωστόσο, ο 81χρονος έβαλε σε εφαρμογή όσα είχε μάθει από τα επεισόδια του ριάλιτι Survivor που παρακολουθούσε με τη σύζυγό του Σάρον και τον εγγονό τους. 

Παρότι φορούσε μόλις ένα ελαφρύ αντιανεμικό, κρατήθηκε ζεστός με ένα λεπτό κουβερλί και μια πετσέτα ξενοδοχείου που βρήκε στο αυτοκίνητο. 

Ο μαθηματικός κατάφερε να διατηρήσει τη μπαταρία του αυτοκινήτου για 3,5 ημέρες, ανάβοντας και σβήνοντάς το περιοδικά. 

Για νερό, απλώς κατέβαζε το παράθυρο κι έτρωγε χιόνι. Ως το προς το φαγητό, στράφηκε σε λίγα σκόρπια σνακ που είχε στο αυτοκίνητο. 

«Επέζησε με χιόνι, κρουασάν και μπισκότα» λέει ο εγγονός του. 

Ωστόσο, για κακή του τύχη, η μπαταρία του αυτοκινήτου εξαντλήθηκε τη στιγμή που εκείνος ανέβαζε το τζάμι, κάτι που τον άφησε εκτεθειμένο στο ψύχος, ιδίως τα δύο βράδια που πέρασε μέχρι να τον βρουν. 

Στις 2 Μαρτίου, έξι ημέρες μετά την αναχώρησή του από το Μπιγκ Πάιν και παρότι το πλήρωμα του ελικοπτέρου αρχικά πέρασε το αυτοκίνητό του για βράχο και παρ’ ολίγον να τον προσπεράσει, τελικά ο 81χρονος διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 

Όπως γνωστοποιούσε αργότερα το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Ίνιο, το ελικόπτερο εντόπισε το αυτοκίνητο σε περιοχή κατά μήκος δρόμου της Κοιλάδας του Θανάτου λόγω ενός σήματος κινητού τηλεφώνου. «Όταν το πλήρωμα πλησίασε για έλεγχο, το τζάμι ήταν κατεβασμένο κι ένα άτομο άρχισε να χειρονομεί μέσα από το αυτοκίνητο» αναφέρει το δελτίο Τύπου. 

Στο νοσοκομείο, το νοσηλευτικό προσωπικό εξεπλάγη όταν διαπίστωσε πως δεν είχε δείγματα υποθερμίας και η κατάσταση της υγείας του ήταν άψογη.

Ο ίδιος τηλεφώνησε στην οικογένειά του φωνάζοντας από χαρά, λέει ο Κρίστιαν. 

«Δεν είναι υπερβολικά συναισθηματικός τύπος, όμως, φαντάζομαι πως φοβήθηκε. Εγώ έκλαψα πολύ. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο θεωρούμε όλα αυτά τα πράγματα δεδομένα» ανέφερε. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή