Tο BBC «παγώνει» τον Γκάρι Λίνεκερ μετά την κριτική του στη μεταναστευτική πολιτική της Αγγλίας

Tο BBC «παγώνει» τον Γκάρι Λίνεκερ μετά την κριτική του στη μεταναστευτική πολιτική της Αγγλίας

Το BBC είπε ότι θεωρεί ότι η πρόσφατη δραστηριότητα του Λίνεκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί παραβίαση των οδηγιών που υπάρχουν - Ο Λίνεκερ βρίσκεται στο «Match of the Day» για περισσότερα από 20 χρόνια.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Γκάρι Λίνεκερ, θα αποχωρήσει από τον ρόλο του στο BBC μετά την κριτική του για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, που έχει πυροδοτήσει μια έξαρση μεταξύ της κυβέρνησης και του πιο ακριβοπληρωμένου παρουσιαστή της εταιρείας.

Ο Λίνεκερ παρομοίασε πρόσφατα τη γλώσσα της κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Το BBC είπε ότι είχε συζητήσεις με τον Λίνεκερ και την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες και αποφάσισε να αποχωρήσει από την παρουσίαση του κορυφαίου προγράμματος Match of the Day «μέχρι να έχουμε μια συμφωνημένη και σαφή θέση σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Λίνεκερ βρίσκεται στο «Match of the Day» για περισσότερα από 20 χρόνια και ο χαρισματικός 62χρονος δεν φοβήθηκε ποτέ να εκφράσει τις απόψεις του για πολιτικά ζητήματα.

Το BBC είπε ότι θεωρεί ότι η πρόσφατη δραστηριότητα του Λίνεκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί παραβίαση των οδηγιών που υπάρχουν:

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ο Γκάρι πρέπει να είναι μια ζώνη χωρίς γνώμη ή ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά είπαμε ότι θα πρέπει να απέχει πολύ από το να παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα κομμάτων ή πολιτικές διαμάχες», πρόσθεσε το BBC.
 
Ο Λίνεκερ, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πρόσφυγες στο σπίτι του, είχε κάνει retweet μια ανάρτηση με βίντεο της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν να μιλάει για έναν προτεινόμενο νέο νόμο, με το σχόλιο «Καλό παράδεισο, αυτό είναι πέρα από απαίσιο».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε: «Δεν υπάρχει τεράστια εισροή. Λαμβάνουμε πολύ λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλώς μια απίστευτα σκληρή πολιτική που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε γλώσσα που δεν είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται από Γερμανία στα 30s, και είμαι εκτός οδηγιών;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή