Μεξικό: Πέντε ύποπτοι στα χέρια των αρχών για την απαγωγή των τεσσάρων Αμερικανών

Μεξικό: Πέντε ύποπτοι στα χέρια των αρχών για την απαγωγή των τεσσάρων Αμερικανών

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο Μεξικό ερευνούν την πιθανότητα να ευθύνονται για την απαγωγή μέλη ενός καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής τεσσάρων Αμερικανών στην Ταμαουλίπας, πάνω στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας αυτής της μεξικανικής Πολιτείας.

Δύο Αμερικανοί και μια Μεξικάνα σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των τεσσάρων Αμερικανών, λίγη ώρα μετά την άφιξή τους στην πόλη Ματαμόρος, στις 3 Μαρτίου. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν τους τέσσερις ομήρους στα περίχωρα της πόλης την Δευτέρα – οι δύο όμως ήταν ήδη νεκροί. Ένας άνδρας που φρουρούσε τα θύματα συνελήφθη.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο Μεξικό ερευνούν την πιθανότητα να ευθύνονται για την απαγωγή μέλη ενός καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών που νόμισαν ότι οι τέσσερις Αμερικανοί προσπαθούσαν να «μπουν στα χωράφια τους».

Μέλη ενός καρτέλ παρέδωσαν την Πέμπτη στις αρχές πέντε «πρωτοπαλίκαρά», μια κίνηση που ερμηνεύεται ως έκφραση «συγγνώμης» για την απαγωγή των Αμερικανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή