Τραμπ: Με προσφορά μέρους της Ουκρανίας θα έληγα τον πόλεμο

Τραμπ: Με προσφορά μέρους της Ουκρανίας θα έληγα τον πόλεμο

Ο τέως πρόεδρος ίσως αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για τη δωροδοκία ερωμένης του πορνοστάρ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πρόθυμος να επιτρέψει την προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον ήταν σήμερα πρόεδρος, σύμφωνα με δήλωσή του σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στις αρχές της εβδομάδας. «Οσο βρισκόμουν στον Λευκό Οίκο, η Ρωσία δεν άρπαξε τίποτα. Αν είχα διαπραγματευθεί συμφωνία, δεν θα είχε γίνει πόλεμος. Μην ξεχνάτε, με τον Μπους η Ρωσία κατέλαβε τη Γεωργία, με τον Ομπάμα την Κριμαία και με τον Μπάιντεν καταλαμβάνουν τα πάντα», είπε ο τέως πρόεδρος στην εκπομπή του σχολιαστή και οπαδού του Τραμπ, Σον Χάνιτι. Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως θα έκανε «συμφωνία με τη Ρωσία του Πούτιν και ο πόλεμος θα τέλειωνε σε 24 ώρες».

Την ίδια στιγμή, ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης ίσως βρεθεί πολύ σύντομα ο Τραμπ για την καταβολή λύτρων προκειμένου η ερωμένη του και πρώην πορνοστάρ Στόρμι Νάντιελς να μη μιλούσε για τη σχέση τους. Η ομοπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν έδωσε την ευκαιρία στον τέως πρόεδρο να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων τη Δευτέρα για την υπόθεση δωροδοκίας της Ντάνιελς. Η ποινική νομοθεσία της Νέας Υόρκης επιτρέπει σε πιθανούς κατηγορουμένους να απαντήσουν σε ερωτήσεις του σώματος των ενόρκων, προτού τους ασκηθεί δίωξη.

Η έρευνα της εισαγγελίας του Μανχάταν αφορά την καταβολή 130.000 δολαρίων στην Ντάνιελς από τον Τραμπ τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι οι εισαγγελείς διεξάγουν κυνήγι μαγισσών εναντίον του, αποκαλώντας τον –Αφροαμερικανό– ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μανχάταν, Μέλβιν Μπραγκ, «φανατικό» και «ρατσιστή».

Σε μήνυμα στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του και χρησιμοποίησε προσβλητικές και σεξιστικές εκφράσεις αναφερόμενος στην Ντάνιελς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή