Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν περισσότερους από 220 Ουκρανούς μαχητές κατά το τελευταίο 24ωρο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του εξακολουθούν να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν περισσότερους από 220 Ουκρανούς μαχητές κατά το τελευταίο 24ωρο.

«Προς το Ντονέτσκ… περισσότεροι από 220 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ενα όχημα μάχης πεζικού, τρία οπλισμένα οχήματα μάχης, επτά άλλα οχήματα, όπως και ένα οβιδοβόλο D-30 καταστράφηκαν στη διάρκεια της ημέρας», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν και είναι δύσκολη η επιβεβαίωση των αριθμών που ανακοινώνουν.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από 500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά το 24ωρο που προηγήθηκε, καθώς μάχονταν για τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ.

Ρωσικές δυνάμεις αλλά και ομάδες της μισθοφόρων της εταιρίας Wagner κατέλαβαν περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πόλης, αλλά και προάστια στη βόρεια και στη νότια πλευρά της, αλλά δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να την περικυκλώσουν πλήρως.

Η Μόσχα δηλώνει ότι η κατάληψη του Μπαχμούτ θα επιφέρει πλήγμα στην άμυνα της Ουκρανίας και θα είναι ένα βήμα για τη ολική κατάληψη της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς, που αποτελεί σημαντικό στόχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή