Τετάρτη και Πέμπτη η τετραμερής σύνοδος αναπλ. υπουργών Εξωτερικών στη Μόσχα για τη Συρία

Τετάρτη και Πέμπτη η τετραμερής σύνοδος αναπλ. υπουργών Εξωτερικών στη Μόσχα για τη Συρία

Πιθανόν η συνεργασία Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας και Συρίας να επεκταθεί και σε άλλα θέματα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 15 και 16 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στη Μόσχα η τετραμερής σύνοδος αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών με αντικείμενο τον πόλεμο στη Συρία, που είχε αναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας TRT, η σύνοδος των αναπληρωτών υπουργών εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι η Ρωσία συνεχίζει να εργάζεται για την οργάνωση μιας τετραμερούς συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα. 

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο κ. Μπογκτνάνοφ, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, ο Αλί Ασγκάρ Χατζί, Σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Εϊμέν Σουσάν, που θα εκπροσωπήσει τη Συρία.

Η συνάντηση μπορεί να έχει και ευρύτερο περιεχόμενο, εκτός του ζητήματος της Συρίας, καθώς Ρωσία, Τουρκία και Ιράν έχουν κάποια κοινά συμφέροντα τους τελευταίους μήνες που θέλουν να προωθήσουν.

Στο μεταξύ ο συνολικός επίσημος απολογισμός των νεκρών από τους σεισμούς σε Συρία και Τουρκία έχει ξεπεράσει τους 55.000.

Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 48.448 νεκρούς, ενώ στη Συρία η τελευταία καταμέτρηση ανέφερε τον θάνατο 7.259 ανθρώπων. Εκτιμάται όμως ότι πέρα από αυτούς τους 55.707 υπάρχουν και δεκάδες χιλιάδες άλλοι που παραμένουν αγνοούμενοι.

Πηγή: TRT Haber, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή