Κρεμλίνο: Πιθανή η συμμετοχή Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία

Κρεμλίνο: Πιθανή η συμμετοχή Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία

Ο Πούτιν δεν έχει ταξιδέψει εκτός των συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει να συμμετάσχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί.

Ο Πούτιν δεν έχει ταξιδέψει εκτός των συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τον Φεβρουάριο του περασμένου χρόνου που έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και δεν μετέβη τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου διεξήχθη η τελευταία σύνοδος κορυφής των ηγετών της G20.

Ερωτηθείς αν ο Πούτιν ενδέχεται να συμμετάσχει στη σύνοδο στο Νέο Δελχί ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε στους δημοσιογράφους: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η Ρωσία συνεχίζει να συμμετέχει πλήρως στο πλαίσιο της G20. Σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση».

Συνάντηση με Σι στη Μόσχα σύντομα

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σύντομα, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που η Κίνα εμφανίζεται πρόθυμη να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μια προσπάθεια την οποία η Δύση αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι ο Πούτιν κάλεσε τον Σι να επισκεφθεί τη χώρα του την άνοιξη. Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι ο Κινέζος πρόεδρος θα μεταβεί στη Μόσχα τον Απρίλιο ή νωρίς τον Μάιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή