Λάιτσακ από Βελιγράδι: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς Ενωση Σερβικών Δήμων

Λάιτσακ από Βελιγράδι: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς Ενωση Σερβικών Δήμων

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα εάν προηγουμένως δεν συσταθεί η Ενωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε., Μίροσλαβ Λάιτσακ.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα εάν προηγουμένως δεν συσταθεί η Ενωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε. Μίροσλαβ Λάιτσακ στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS).

Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με στόχο να προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου για το Κόσοβο, η οποία  θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στην πόλη Οχρίδα στη Βόρεια Μακεδονία.

Στη συνέντευξή του στην RTS επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή πρόταση έγινε για να οδηγήσει στην ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας και όχι για να ταπεινώσει κάποια πλευρά επιδιώκοντας τη συνθηκολόγησή της.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία win-win κατάσταση ώστε να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρώπης», τόνισε ο Λάιτσακ. Ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε. συναντήθηκε επίσης στο Βελιγράδι και με τους αρχηγούς των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό σχέδιο και δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα τους κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή