Ουκρανία: Το Κίεβο δεν αποσύρει στρατεύματα από το Μπαχμούτ, λέει διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος

Ουκρανία: Το Κίεβο δεν αποσύρει στρατεύματα από το Μπαχμούτ, λέει διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος

Οι ρωσικές δυνάμεις - με επικεφαλής την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner- προσπαθούν να περικυκλώσουν και να καταλάβουν την πόλη αυτή που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία εδώ και μήνες.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση για τις ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να καταλάβουν την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ είναι «δύσκολη», διότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να δώσει εντολή για αποχώρηση των στρατευμάτων του, δήλωσε σήμερα ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της ουκρανικής περιοχής Ντονέτσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις – με επικεφαλής την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner– προσπαθούν να περικυκλώσουν και να καταλάβουν την πόλη αυτή που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία εδώ και μήνες, σε μια από τις πλέον αιματηρές μάχες στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο.

Η Ρωσία, που αναφέρει την πόλη με το όνομα Αρτιομόφσκ που είχε κατά τη σοβιετική εποχή, δηλώνει ότι η κατάληψή της θα της επιτρέψει να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις βαθύτερα μέσα στο ουκρανικό έδαφος, το οποίο ισχυρίζεται ότι μάχεται για να «απελευθερώσει».

«Η κατάσταση στο Αρτιομόφσκ παραμένει περίπλοκη και δύσκολη», δήλωσε σήμερα ο Ντένις Πoυσίλιν, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης στην ουκρανική περιοχή Ντονέτσκ, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

«Δηλαδή, δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο εχθρός πρόκειται απλά να αποσύρει στρατεύματα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο πρακτικά της μισής πόλης. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει κατ’ επανάληψη πει ότι δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από το Μπαχμούτ, παρόλο που το Κίεβο και αξιωματούχοι της Δύσης υποβαθμίζουν τη στρατηγική σημασία της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή