TikTok: Απαγόρευση και στα κυβερνητικά τηλέφωνα της Βρετανίας

TikTok: Απαγόρευση και στα κυβερνητικά τηλέφωνα της Βρετανίας

Ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου, Ολιβερ Ντάουντεν, πρόκειται να πραγματοποιήσει ανακοίνωση για το θέμα στους βουλευτές.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοφιλής -κινεζικής ιδιοκτησίας- εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok αναμένεται να απαγορευτεί στα τηλέφωνα υπουργών της κυβέρνησης και κρατικών λειτουργών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου, Ολιβερ Ντάουντεν, πρόκειται να πραγματοποιήσει δήλωση για το θέμα στους βουλευτές αργότερα μέσα στη μέρα.

Οπως αναφέρει το BBC, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη τοποθέτηση, όμως ο Ντάουντεν αναμένεται να επιβεβαιώσει την απαγόρευση της εφαρμογής σε όλες τις συσκευές για τις κατηγορίες των αξιωματούχων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Το TikTok είναι αντιμέτωπο με κατηγορίες ότι παραδίδει τα δεδομένα των χρηστών του στην κινεζική κυβέρνηση, με την εταιρεία από την πλευρά της να αρνείται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη θέσει στο επίκεντρο των ερευνών του το αν το TikTok πρέπει πράγματι να αποκλειστεί από τα κυβερνητικά τηλέφωνα.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Βέλγιο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη λάβει αποφάσεις αποκλεισμού του TikTok στις συσκευές αξιωματούχων τους.

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφερόταν στην πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν να απαγορεύσει καθολικά το TikTok αν οι Κινέζοι μέτοχοι της εταιρείας δεν προχωρήσουν στην πώληση του μεριδίου τους.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή