Πολωνία: Γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη

Πολωνία: Γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη

Ο Πολωνός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του πρόκειται να στείλει σοβιετικά MiG-29 στην Ουκρανία. Τα πρώτα τέσσερα από αυτά πρόκειται, μάλιστα, να φτάσουν εκεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η χώρα του πρόκειται να στείλει σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία.

Τα πρώτα τέσσερα από αυτά πρόκειται, μάλιστα, να φτάσουν στην Ουκρανία μέσα στα επόμενα 24ωρα, όπως σημειώνεται, με την Πολωνία να γίνεται έτσι η πρώτη νατοϊκή χώρα που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη υπέρ του Κιέβου ανταποκρινόμενη σε ένα πάγιο αίτημα της ουκρανικής ηγεσίας και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κυριολεκτικά εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσουμε τέσσερα αεροσκάφη στην Ουκρανία σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται, συντηρούνται », είπε ο Ντούντα.

Όσο για τον συνολικό αριθμό των MiG-29 που θα στείλουν οι Πολωνοί στην Ουκρανία, αυτά θα είναι σίγουρα λιγότερα από 14, όπως είχε δηλώσει, όταν ρωτήθηκε σχετικά, πολωνική προεδρική πηγή.  

Οι χώρες της Δύσης υπενθυμίζεται ότι είχαν μέχρι στιγμής αρνηθεί να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, υπό τον φόβο ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Washington Post, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή