ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται μια νέα κρίση. Η τρέχουσα κατάσταση δεν συγκρίνεται με την κρίση της περιόδου 2008 - 2009, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Γερμανία: Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ απέρριψε σήμερα τις υποθέσεις ότι η τρέχουσα κατάσταση στον τραπεζικό τομέα είναι συγκρίσιμη με τη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2008 – 2009.

«Έχουν ληφθεί πολλά ρυθμιστικά μέτρα μετά την τραπεζική κρίση, επομένως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρίση εκείνης της εποχής», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

Επιπλέον, τόνισε, η Γερμανία βρίσκεται σε ισχυρή οικονομική κατάσταση και για αυτό «υπάρχει περιορισμένος λόγος ανησυχίας».

Σε δηλώσεις του στη σημερινή Handelsblatt, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται μια νέα οικονομική κρίση. «Το νομισματικό σύστημα δεν είναι πλέον τόσο εύθραυστο όσο πριν από την οικονομική κρίση», διευκρινίζει ο Γερμανός καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr