Γερμανία: Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Γερμανία: Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται μια νέα κρίση. Η τρέχουσα κατάσταση δεν συγκρίνεται με την κρίση της περιόδου 2008 - 2009, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ απέρριψε σήμερα τις υποθέσεις ότι η τρέχουσα κατάσταση στον τραπεζικό τομέα είναι συγκρίσιμη με τη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2008 – 2009.

«Έχουν ληφθεί πολλά ρυθμιστικά μέτρα μετά την τραπεζική κρίση, επομένως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρίση εκείνης της εποχής», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

Επιπλέον, τόνισε, η Γερμανία βρίσκεται σε ισχυρή οικονομική κατάσταση και για αυτό «υπάρχει περιορισμένος λόγος ανησυχίας».

Σε δηλώσεις του στη σημερινή Handelsblatt, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται μια νέα οικονομική κρίση. «Το νομισματικό σύστημα δεν είναι πλέον τόσο εύθραυστο όσο πριν από την οικονομική κρίση», διευκρινίζει ο Γερμανός καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή