Ρωσία: Ποινική έρευνα κατά δικαστών του ΔΠΔ για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Ρωσία: Ποινική έρευνα κατά δικαστών του ΔΠΔ για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Οι ρωσικές αρχές άνοιξαν ποινική έρευνα εις βάρος του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των δικαστών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιιμίρ Πούτιν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άνοιξε ποινική έρευνα εις βάρος του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και των δικαστών που εξέδωσαν την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Την Παρασκευή, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πούτιν, κατηγορώντας τον για «το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού, και συγκεκριμένα παιδιών, και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποίησε το ααββατοκύριακο αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη. Η Μαριούπολη, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, είναι μία από τις ουκρανικές πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

O Πούτιν ταξίδεψε με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, μετέδωσε το ΤASS, περιηγήθηκε με αυτοκίνητο σε συνοικίες και έκανε ολιγόλεπτες στάσεις για να συνομιλήσει με κατοίκους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Κριμαία, με αφορμή την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, οκτώ χρόνια πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι θα δώσει μάχη για να εκδιώξει τη Ρωσία από την Κριμαία και από άλλα εδάφη τα οποία η Μόσχα έχει καταλάβει στη διάρκεια του πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή