Ξεμένει από γιατρούς η Ευρώπη – Γερνά το υγειονομικό προσωπικό

Ξεμένει από γιατρούς η Ευρώπη – Γερνά το υγειονομικό προσωπικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στερεύουν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι στα εθνικά συστήματα υγείας κατά μήκος της Ευρώπης, καθώς η πανδημία ανέδειξε τα τρωτά σημεία του κλάδου. Το υγειονομικό προσωπικό διαμαρτύρεται όλο και εντονότερα για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και την ανεπάρκεια των πόρων.

Το πρόβλημα αυτό, μαζί με την μεγάλη ηλικία των υγειονομικών κατά μέσον όρο, βρέθηκε στο επίκεντρο της Διακήρυξης του Βουκουρεστίου από τον ΠΟΥ, όπου καταγράφεται η αδυναμία της Ευρώπης να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας. «Η κρίση του υγειονομικού προσωπικού στην Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον μια απειλή στον ορίζοντα – βρίσκεται εδώ και τώρα», τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge. «Εάν το τρέχον κλίμα κινητοποιήσεων, burnout και brain drain ήρθε για να μείνει, τότε τα συστήματα υγείας μας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη δυσαρέσκεια που επικρατεί ανάμεσα στους υγειονομικούς.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή