Η Νέα Ζηλανδία ξοδεύει 4 εκατ. δολάρια για τις «ραγισμένες» καρδιές των εφήβων

Η Νέα Ζηλανδία ξοδεύει 4 εκατ. δολάρια για τις «ραγισμένες» καρδιές των εφήβων

Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η πρόληψη είναι το παν, η χώρα βοηθά τους νέους στις προσωπικές τους σχέσεις, θεωρώντας πως έτσι θα «αναχαιτίσει» τα υψηλά ποσοστά ενδοικογενειακής βίας στο μέλλον. 

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Ζηλανδία πιστεύει ότι ήρθε η ώρα οι έφηβοι της χώρας να αντιμετωπίσουν σωστά τους εφηβικούς χωρισμούς και γι΄αυτό ξοδεύει αρκετά εκατομμύρια σε καμπάνιες. Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η πρόληψη είναι το παν, η χώρα βοηθά τους νέους στις προσωπικές τους σχέσεις, θεωρώντας πως έτσι θα «αναχαιτίσει» τα υψηλά ποσοστά ενδοικογενειακής βίας στο μέλλον. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με το όνομα “Love Better”, η οποία έχε λάβει επιχορήγηση από το υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης αξίας 4 εκατ. δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι έφηβοι έπειτα από έναν χωρισμό και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανή ζημιά στις μελλοντικές τους σχέσεις.

«Πάνω από 1.200 νέοι μας είπαν ότι χρειάζονται υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις κακές εμπειρίες που τους άφησε ένας χωρισμός», ανέφερε σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης Πριγιάνκα Ραντακρίσναν.

Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα εφήβων που μιλούν για την ανάγκη να μπλοκάρουν τους πρώην τους και να φύγουν μια και καλή από τη σχέση.

«Οι χωρισμοί είναι χάλια», δηλώνει ένας νέος στο σποτάκι που κυκλοφόρησε. «Αυτό καταντάει γελοίο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο πολύ από τον έλεγχο. Πρέπει να κοιμηθώ τη νύχτα. Πρέπει να την ξεπεράσω», λέει ένας άλλος νεαρός στο βίντεο.

Μέρος της καμπάνιας -η οποία χρησιμοποιεί το σλόγκαν “own the feels” (σ.σ.: έλεγξε τα συναισθήματά σου)- περιλαμβάνει μια ειδική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, μέσω γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για νέους που περνούν δύσκολα σε έναν χωρισμό.

«Αυτός είναι ένας τρόπος για να εμπνεύσουμε τους νέους να γίνουν πιο δυνατοί και να έχουν αυτοεκτίμηση και ανθεκτικότητα», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Π. Ραντακρίσναν σε δήλωσή της, σημειώνοντας πως μια τέτοια καμπάνια δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αλλού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.200 νέους Νεοζηλανδούς διαπιστώθηκε ότι το 68% είχε βιώσει πολλά άσχημα συναισθήματα πέρα από τη «φυσιολογική στεναχώρια του χωρισμού».

Επίσης η εκστρατεία «Love Better» αποτελεί μέρος της ευρύτερης εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την εξάλειψη της οικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

«Η Νέα Ζηλανδία έχει ντροπιαστικά στατιστικά στοιχεία οικογενειακής και σεξουαλικής βίας και χρειαζόμαστε καινοτόμες προσεγγίσεις για να σπάσουμε τον κύκλο», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάθε χρόνο η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ερευνά περισσότερα από 100.000 περιστατικά οικογενειακής βίας.

Το 2020, η αστυνομία έλαβε 9.723 καταγγελίες σεξουαλικής βίας και περίπου τα μισά από τα άτομα που κατήγγειλαν αδίκημα σεξουαλικής βίας στη Νέα Ζηλανδία ήταν κάτω των 18 ετών κατά τη στιγμή του περιστατικού, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή