Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας

Εκτός κυβέρνησης τίθεται ο υπουργός που ζήτησε να μπει προσωρινά στον πάγο η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ο οποίος είχε ζητήσει μια ημέρα νωρίτερα, με διάγγελμά του, να μπει προσωρινά στον πάγο η προωθούμενη από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Γκάλαντ, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, είχε, μέσω διαγγέλματος που απηύθυνε το Σάββατο, ζητήσει να παγώσει για έναν μήνα η διαδικασία της δικαστικής μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας ότι φοβάται πως η συνέχιση της διχόνοιας ανάμεσα στους πολίτες για αυτό το θέμα θα δημιουργήσει «πραγματική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ». Ο Γκάλαντ είχε υποστηρίξει, επίσης, ότι «οι μεγάλες αλλαγές σε εθνικό επίπεδο πρέπει να γίνονται μέσω της διαβούλευσης και του διαλόγου».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ είχε σπεύσει πρώτος χθες να ζητήσει δημόσια από τον Νετανιάχου να απομακρύνει άμεσα τον Γκάλαντ από το υπουργείο Άμυνας.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή