Η Ουάσινγκτον σταματά να μοιράζεται με τη Ρωσία στοιχεία για τις πυρηνικές της δυνάμεις

Η Ουάσινγκτον σταματά να μοιράζεται με τη Ρωσία στοιχεία για τις πυρηνικές της δυνάμεις

«Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να απαντούν στις παραβιάσεις της συνθήκης New START από τη Ρωσία, λαμβάνοντας αναλογικά και αντιστρέψιμα αντίμετρα», ανέφερε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τη Μόσχα ότι δεν θα ανταλλάζουν πλέον δεδομένα για τις πυρηνικές τους δυνάμεις, ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, εξηγώντας ότι η αλλαγή αυτή είναι η απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START για τη μείωση των στρατηγικών επιθετικών όπλων.

«Με βάση το διεθνές δίκαιο, οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να απαντούν στις παραβιάσεις της συνθήκης New START από τη Ρωσία, λαμβάνοντας αναλογικά και αντιστρέψιμα αντίμετρα, ώστε να παρακινήσουν τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Αυτό σημαίνει ότι, επειδή η αναστολή της εφαρμογής της New START εκ μέρους της Ρωσίας είναι νομικά άκυρη, οι ΗΠΑ επιτρέπεται νομίμως να αρνούνται να κάνουν τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις, σε απάντηση για τις παραβιάσεις της Ρωσίας», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή