Μια τουρκική σημαία προκάλεσε αναστάτωση στην Πάφο

Μια τουρκική σημαία προκάλεσε αναστάτωση στην Πάφο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, μετά από αίτημα των διοργανωτών, λειτουργός του Δήμου μερίμνησε να τοποθετηθούν 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχοντες αθλητές, συμπεριλαμβανομένης και της σημαίας της Τουρκίας.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πάφο, από την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, στα πλαίσια Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα, που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, μετά από αίτημα των διοργανωτών, λειτουργός του Δήμου μερίμνησε να τοποθετηθούν 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχοντες αθλητές, συμπεριλαμβανομένης και της σημαίας της Τουρκίας.

Μέσα σε λίγα λεπτά από την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας προκλήθηκαν αντιδράσεις και λειτουργός του Δήμου επικοινώνησε με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως η σημαία έπρεπε να παραμείνει στη θέση της επειδή, αντίστοιχα, η κυπριακή σημαία όταν αναρτάται στην Τουρκία όταν αγωνίζονται Κύπριοι αθλητές.

«Όμως, λίγα λεπτά μετά, και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου αφαίρεσαν με δική τους πρωτοβουλία τη σημαία», όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου

«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν. Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή