Αυστρία: Ακροδεξιοί βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα της βουλής κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ζελένσκι

Αυστρία: Ακροδεξιοί βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα της βουλής κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ζελένσκι

Οι βουλευτές του κόμματος παρακολούθησαν την έναρξη της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου και στη συνέχεια αποχώρησαν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουλευτές του φιλορωσικού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) στην Αυστρία αποχώρησαν σήμερα από την αίθουσα της Κάτω Βουλής, κατά τη  διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαμαρτυρόμενοι ότι η διαδικασία παραβιάζει την ουδετερότητα της Αυστρίας.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στο Σώμα μέσω τηλεδιάσκεψης, ευχαριστώντας την Αυστρία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για τη βοήθεια που προσφέρει σε επιχειρήσεις όπως η αποναρκοθέτηση.

Η Αυστρία λέει ότι η ουδετερότητά της την εμποδίζει να έχει στρατιωτική ανάμειξη στη σύγκρουση και, παρότι στηρίζει πολιτικά την Ουκρανία, δεν μπορεί να στείλει όπλα στη χώρα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η τελευταία.

Ωστόσο, το FPÖ είχε προειδοποιήσει από μέρες ότι θα πραγματοποιούσε κάποιας μορφής διαμαρτυρία κατά της ομιλίας του Ζελένσκι.

Οι βουλευτές του κόμματος παρακολούθησαν την έναρξη της ομιλίας, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Είναι θλιβερό ότι το FPÖ είναι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που παίρνει στα σοβαρά τη μόνιμη ουδετερότητά μας και ως εκ τούτου ορθώνει το ανάστημά του για την ειρήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος, Χέρμπερτ Κικλ.

Οι βουλευτές που αποχώρησαν από την αίθουσα της Βουλής άφησαν στα έδρανά τους πλακάτ που έφεραν το λογότυπο του κόμματος και το σύνθημα «χώρο στην ουδετερότητα», ή «χώρο στην ειρήνη».

Από τα πέντε κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή, το FPO διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εδρών στην Κάτω Βουλή. Προς το παρόν διαθέτει ένα ελαφρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και των Συντηρητικών του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, που κυβερνούν σε συμμαχία με τους αριστερούς Πράσινους. Η παρούσα Βουλή έχει διάρκεια μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή