Συρία: Νεκρός ακόμα ένας Φρουρός της Επανάστασης από ισραηλινή επιδρομή

Συρία: Νεκρός ακόμα ένας Φρουρός της Επανάστασης από ισραηλινή επιδρομή

Η αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής ήταν η έκτη επίθεση του Ισραήλ στη Συρία μέσα τον Μάρτιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας στρατιωτικός σύμβουλος του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν πέθανε από τα τραύματά του έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, όπως μετέδωσε την Κυριακή το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί εδώ και χρόνια επιθέσεις εναντίον στόχων που έχει περιγράψει ως συνδεόμενους με το Ιράν στη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Το Ιράν λέει ότι οι αξιωματικοί του υπηρετούν σε συμβουλευτικό ρόλο στη Συρία κατόπιν πρόσκλησης της Δαμασκού. Δεκάδες μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματικών, έχουν σκοτωθεί στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ο Μεκντάν Μεγκανί τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σιωνιστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Παρασκευής και μαρτύρησε», ανέφερε το Mehr News.

Η αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής, η έκτη επίθεση του Ισραήλ στη Συρία μέσα τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκότωσε επίσης έναν άλλο στρατιωτικό σύμβουλο και αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης, ονόματι Μιλάντ Χαϊντάρι.

Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν να απαντήσουν στην ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή