Γιούτα: 41χρονη έσωσε αναρριχήτρια προτού σκοτωθεί σε παγωμένο καταρράκτη

Γιούτα: 41χρονη έσωσε αναρριχήτρια προτού σκοτωθεί σε παγωμένο καταρράκτη

«Δυστυχώς, η ορειβάτισσα που έσπρωξε τη συνοδοιπόρο της ώστε να την απομακρύνει από την πορεία του πάγου που αποσπάστηκε, παγιδεύτηκε κάτω από δύο τεράστιους όγκους πάγου και δεν επέζησε»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία 41χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, αφού νωρίτερα είχε διασώσει μια 21χρονη κατά την αναρρίχησή τους σε παγωμένο καταρράκτη στη Γιούτα.

Όπως γνωστοποίησε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Duchesne, ενημερώθηκε την Κυριακή για την πτώση ενός όγκου πάγου ενώ μια ομάδα τριών αναρριχητών επιχειρούσε να ανέβει στον παγωμένο καταρράκτη Raven Falls.

Η 41χρονη Μεγκ Ο’Νιλ έσπρωξε τη 21χρονη συνοδοιπόρο της ώστε να απομακρυνθεί από το σημείο κινδύνου «κάτι που πιθανότατα έσωσε τη ζωή της». Σύμφωνα με τις αρχές, η δεύτερη κατάφερε να κατέβει και να οδηγήσει έως την πόλη για να ζητήσει βοήθεια.

«Δυστυχώς, η ορειβάτισσα που έσπρωξε τη συνοδοιπόρο της ώστε να την απομακρύνει από την πορεία του πάγου που αποσπάστηκε, παγιδεύτηκε κάτω από δύο τεράστιους όγκους πάγου και δεν επέζησε» ανέφεραν οι αρχές.

Ο τρίτος ορειβάτης, ένας 34χρονος άνδρας, έπεσε από ύψος άνω των 12 μέτρων κατά την αποκόλληση του τμήματος πάγου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος με αεροδιακομιδή.

«Η Μεγκ μας είχε ένα φρικτό ατύχημα κατά την αναρρίχησή της στην κομητεία Duchesne. Σε μια πράξη τόσο της ιδιοσυγκρασίας της, βεβαιώθηκε πως οι άλλοι δύο ήταν ασφαλείς προτού χάσει τη ζωή της από τα τμήματα πάγου που έπεφταν. Η ομάδα έρευνας και διάσωσης κατάφερε να την εντοπίσει, επιβεβαιώνοντας πως ο θάνατός της ήταν ακαριαίος» ανέφερε σε ανάρτησή της η Embark Outdoors, μια οργάνωση για τις γυναίκες μετανάστριες στην οποία εργαζόταν η 41χρονη.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Embark (@embark.outdoors)

Πηγή: Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή