Πόλος έλξης οι «χρυσές» παπαρούνες της Καλιφόρνια

Πόλος έλξης οι «χρυσές» παπαρούνες της Καλιφόρνια

Μετά από πρωτόγνωρο σερί χειμερινών καταιγίδων, οι λάτρεις της αμερικανικής υπαίθρου της δυτικής ακτής απολαμβάνουν την αφθονία ανθέων, χρωμάτων και μυρωδιάς. 

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άφιξη της άνοιξης μετά από ένα χειμώνα ασυνήθιστης υγρασίας, έφερε την άνθηση των εμβληματικών «χρυσών» παπαρούνων στην Καλιφόρνια, και μαζί τους θαυμαστές τους. 

Η λίμνη Elsinore με τις πορτοκαλί παπαρούνες του, Μέκκα του τουρισμού ανθέων, καθώς και άλλες ανάλογες περιοχές, που είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά από τα πλήθη το 2019, έμειναν κλειστές για το κοινό. Κι αυτό παρά τις ενστάσεις γεωπόνων και περιβαλλοντολόγων που θεωρούν πως το κλείσιμο καταφυγίων και πάρκων ουσιαστικά αναιρεί έναν από τους λόγους ύπαρξής τους, την ενίσχυση της σχέσης των ανθρώπων με τη φύση. 

Πόλος έλξης οι «χρυσές» παπαρούνες της Καλιφόρνια-1
Πηγή: ΑΡ

Πολλοί συνέρευσαν στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια για να δουν την πρώτη οργιώδη βλάστηση μετά από τέσσερα χρόνια.

Μετά από πρωτόγνωρο σερί χειμερινών καταιγίδων, οι λάτρεις της αμερικανικής υπαίθρου της δυτικής ακτής απολαμβάνουν την αφθονία ανθέων, χρωμάτων και μυρωδιάς. 

Πόλος έλξης οι «χρυσές» παπαρούνες της Καλιφόρνια-2
Πηγή: ΑΡ

«Η τεράστια άνθηση (superbloom) είναι πραγματικά ένα πολισμικό φαινόμενο όπου οι άνθρωποι οι ίδιοι αποφασίζουν αν υπάρχει επαρκής άνθηση ώστε να την αποκαλούμε “superbloom”» εξηγεί ο Ντάνιελ Γουίνκλερ, ερευνητής στο U.S. Geological Survey, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός τού τι συνιστά superbloom. 

Πόλος έλξης οι «χρυσές» παπαρούνες της Καλιφόρνια-3
Πηγή: Shutterstock/Αρχείο

Πηγή: LA Times/BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή