«Πονοκέφαλος» στις πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

«Πονοκέφαλος» στις πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Οι πρόβες της στέψης δεν κυλούν τόσο ομαλά όσο περίμενε το Παλάτι, ενώ έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα που δύσκολα θα λυθούν.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο φθινόπωρο, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η βρετανική κυβέρνηση συνεργάστηκαν άψογα ώστε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα, έχοντας μόνο δέκα ημέρες προετοιμασίας.

Το Σάββατο 6 Μαΐου αναμένεται να γίνει η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλας. Ωστόσο παρόλο που το ίδιο πρωτόκολλο της τελετής ακολουθείτε κατά γράμμα από το 1960, φαίνεται πως έχουν προκύψει ήδη μερικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα αυτής της εβδομάδας στη Mirror, οι πρόβες της στέψης δεν κυλούν τόσο ομαλά όσο περίμενε το Παλάτι, ενώ έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα που δύσκολα θα λυθούν.

«Πονοκέφαλος» στις πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου-1
Αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 απεικονίζει την πρόσκληση για τη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ’ στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά tabloid, τα διάφορα προβλήματα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πρόβας από τον βασιλιά Κάρολο, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο μέσα στα ανάκτορα που Μπάκιγχαμ ώστε να μοιάζει με το Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Η Mirror ανέφερε ότι οι βοηθοί εξέφρασαν «πραγματικούς φόβους» για το ενδεχόμενο ο Κάρολος να σκοντάψει την ώρα που θα κατευθύνεται προς τον θρόνο, καθώς το ράσο που θα φορά είναι αρκετά βαρύ, ενώ το στέμμα από μόνο του ζυγίζει 5 κιλά.

Μάλιστα επιστρατεύτηκαν τεχνίτες για να κατασκευάσουν μια ειδική ράμπα προς το θρόνο προκειμένου να διευκολύνουν το «ταξίδι» του Καρόλου.

«Πονοκέφαλος» στις πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου-2
Γενική εικόνα του Αββαείου του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο ενόψει της στέψης του βασιλιά.

«Είναι όλα πολύ ξέφρενα, το απόλυτο χάος για να είμαστε ειλικρινείς», δήλωσε ένας εσωτερικός παράγοντας στη Mirror.

«Υπάρχει ένα προσχέδιο για το πώς θα πρέπει να γίνουν τα πράγματα εκείνη την ημέρα, ωστόσο κάθε ημέρα χρειάζεται να αλλάξει και κάτι, γεγονός που φέρνει πονοκέφαλο».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, οι πρόβες είναι ατελείωτες. Μάλιστα φαίνεται πως υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τα ρούχα και τις τιάρες που θα φορούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Πονοκέφαλος» στις πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου-3
Το Αββαείο του Γουέστμινστερ χρησιμοποιείται ως εκκλησία στέψης της Βρετανίας από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, με εξαίρεση τους βασιλείς Εδουάρδο Ε’ και Εδουάρδο Η’, οι οποίοι δεν στέφθηκαν.

«Είναι γεγονός πως γίνονται αλλαγές, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη ότι όλα θα πάνε εν τέλει κατά γράμμα», δήλωσε εργαζόμενος από το Παλάτι στη Mirror.

Πηγή: Vanity Fair, Mirror 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή